Петко Петков: Долу ръцете от Етър

Петко Петков: Долу ръцете от Етър

Треньорът на Етър Петко Петков коментира ситуацията в клуба. Днес той бе във Велико Търново и имаше среща с кмета на града инж. Даниел Панов. В интервю за "Велико Търново Спорт" наставникът сподели, че информациите за тежката финансова ситуация в клуба са преувеличени и помоли журналистите да спрат да се занимават с "Болярите".

– Г-н Петков, първо как сте, здрави ли са всички футболисти?

– Всички са здрави, момчетата изпълняват програмата, която сме им дали, и се опитват да поддържат форма. Знам, че това е трудно в домашни условия. Държим постоянна връзка и чакаме момента, в който ще ни разрешат да тренираме заедно.

– Раздали сте им индивидуална програма за подготовка, нали?

– Да, имат си програма за всеки ден като упражнения. Надявам се, че като професионалисти изпълняват това, което им е дадено. Неотдавна разрешиха да се спортува индивидуално, надявам се скоро да разрешат и отборните тренировки.

– Какво ви предстои в най-близко бъдеще?

– Чакаме решенията на щаба и на БФС. С края на извънредното положение да се разрешат и колективните спортове. Ще се съобразим с решенията, нещата не зависят от нас…

– Ще се наложи да спазвате и тогана противоепидемични мерки…

– Вероятно ще има тестове за футболистите. БФС вече пое ангажимент да осигури тестовете. Разбира се, ние ще продължаваме да спазваме определени изисквания в тренировките, надяваме се по-бързо да се възстанови тренировъчният процес. Вече имаме план за подготовката преди мачовете и чакаме окончателното решение на щаба.

– В БФС обмислят три варианта за първенството – само два кръга, пълни плейофи или съкратени плейофи. Вие като треньор какво предпочитате?

– Аз нищо не можа да кажа, всичко зависи от датата, на която ще започне първенството и с какво време разполагаме. От една страна трябва да се има предвид, че сгъстен цикъл след тази пауза би бил много опасен за здравето. От друга страна, пълният формат на първенството е най-справедлив всеки отбор да си заеме мястото. Дано първенството да завърши нормално. Чакаме с нетърпение да започнем официалните мачове. Очаквам това да стане в първите седмици на юни, но щабът ще реши.

– Г-н Петков, най-злободневният въпрос е как стоят финансово нещата. Днес сте имали среща с кмета Даниел Панов…

– Имам апел към спортните журналисти и цялата общественост – да свалите ръцете си от „Етър”! В този момент на всеобща криза в икономиката и момент на оцеляване да говорим за забавяне на заплати и за отнемане на лицензи е доста преувеличено. Тук е моментът да благодаря на Община Велико Търново и на кмета Даниел Панов, които полагат усилия футболът във Велико Търново да съществува. Имам уверението на ръководството и лично на кмета, че всички задължения ще бъдат изплатени и всичко ще бъде наред, както досега.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички