Шпанович: С удоволствие ще завърша кариерата си на Световното в Белград

Шпанович: С удоволствие ще завърша кариерата си на Световното в Белград

Суперзвездата на сръбската атлетика Ивана Шпанович призна, че все още не е прекратила спортната си кариера, тъй като смята, че не е достигнала лимита на своите възможности. Европейската и световна шампионка в скока на дължина в зала е убедена, че за нея тепърва предстоят силни дни, въпреки че конкуренцията в сектора в последните години е доста силна.

Тя отговаряше да въпросите на зрители в третото издание на Европейската атлетика “Вкъщи с...”, където участва и българската спринтьорка Ивет Лалова-Колио.

 

Шпанович говори и за вероятността да направи своя бенефис пред родна публика в Белград на Световното първенство в зала през 2022 г.

“Изминаха седем седмици, откакто за последно бях на пистата. Тялото ме болеше през последните няколко дни, защото трябваше да свиквам да бягам от различна перспектива. Определено беше различно за всички, но хубавото нещо беше, че аз можех да тренирам в моя фитнес всъщи, така че правех сила”, коментира сръбкинята завръщането си на атлетическата писта отново след дълга пауза заради пандемията от коронавирус. 

 

Шпанович сподели също така дали е открила нови хобита по време на пандемията: “Всъщност не открих нови хобита, но има изоболие от стари. Наистина обичам да готвя и по-големия ми брат е готвач, така че научавам много неща от него. Започнах да готвя от 18-годишна и обикновено, когато съм почивка от сезона, сме вкъщи вечер през лятото, обичаме да се срещаме с приятели в къщата и те идват по всяко време. Аз правя това, което те обичат.”


 

“След като приключа кариерата си, не мисля, че нещо ще ми дава същото чувство. Искам да видя как ще изглеждат нещата в Токио и с удоволствие бих завършила кариерата си в Белград на Световното първенство през 2022 г.”, добави още сръбкинята.

Още от Лека атлетика

Виж всички