Тревното покритие на "Васил Левски" ще бъде последно поколение

Най-големият български стадион „Васил Левски“ много скоро ще има нова модерна тревна настилка. Национална Спортна База, която управлява съоръжението, взе решение да поднови покритието на терена и да подобри бързината на оттичането на вода от него.

Процедурите се осъществяват от специалисти по подмяна на футболни настилки. Тревният вид, който ще бъде положен, е уникален за България. Той е комбинация от тревни вариатети, много подходящи за климата в България, и най-вече за основни стадиони. Експертите ще отнемат 4-5 см от кореновата зона на терена, ще нивелират с лазерни грейдери, за да подобрят повърхностните наклони и ще имплементират селектиран пясък в кореновата зона.

Тревното покритие ще се обнови с последно поколение тревен вариетет. Целта на всички тези процедури е да се отстрани събраният с времето органичен слой от мъртва трева, а също така и да се намали рискът от заболяване на терена. Премахва се предимно нежеланият вид Поа Ануа (близък до тревата вид, но много вреден за игрището). В резултат, освен осъвременяването на настилката, ще се подобри и и водооттичането на терена. По този начин ще се постигне по-бързо оттичане на водата при неблагоприятни метеорологични условия.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти