Боксьор влиза в затвора за нанасяне на телесна повреда по време на мач

Боксьор влиза в затвора за нанасяне на телесна повреда по време на мач

Германската Антидопингова агенция (NADA) определи присъдата на бившия световен шампион по бокс Феликс Щурм за допинг престъпление, като "важна стъпка" и важна по отношение на бъдещите случаи.

Щурм получи наказание от три години затвор от съд в Кьолн, след като беше признат за виновен за укриване на данъци и за положителен тест за забранения стероиден станозолол след победната му битка за титлата през 2016 г. срещу руснака Федор Чудинов. Тъй като двубоят се е състоял незаконно, Щурм е осъден и за умишлена телесна повреда.

"Решението на Окръжния съд в Кьолн да санкционира Феликс Щурм за нарушаване на антидопинговия закон и за телесни повреди е много забележително. Това е важен етап от антидопинговия закон и може също да посочи пътя за бъдещи наказателни производства. В професионалния бокс, за съжаление, все още липсва система за контрол на допинга, призната от (Световната антидопингова агенция) WADA и също стандартни санкции", се казва в съобщение на NADA.

Организацията подаде наказателна жалба след положителния тест на Щурм и той вече е първият спортист, осъден чрез германския антидопингов закон, който влезе в сила в края на 2015 г.

Още от Бойни спортове

Виж всички