Матео Беретини се включва в демонстративен турнир във Флорида

Матео Беретини се включва в демонстративен турнир във Флорида
В Германия започна тенис турнир
В Германия започна тенис турнир

Световният номер 8 Матео Беретини ще бъде един от високопрофилните участници в демонстративния тенис турнир Pro Match Series, който ще се проведе в Уест Палм Бийч, Флорида от 8 до 10 май. В надпреварата при мъжете ще се включат още някои от най-добрите американски тенисисти като Райли Опелка, Тенис Сандгрен и Томи Пол.

Турнирът ще има и женски вариант, който ще се проведе на 22-24 май, като участие ще вземат Алисън Риск, Аманда Анисимова, Даниъл Колинс и Айла Томлянович. И на двата турнира няма да бъдат допускани зрители, но феновете на тениса ще могат да гледат мачовете на живо по телевизията, съобщават организаторите.

От съображения за сигурност на мачовете няма да има съдии на линиите и подавачи на топки, а тенисистите ще разполагат със собствени маркирани топки, с които да сервират. "Светът се промени и ние трябва да се адаптираме", коментира организаторът Марк Лешли. "Местни, индивидуални турнири с малки групи участници ще бъде новата норма в близкото бъдеще. Pro Match Series показва как точно може да се реализира това", допълни той.

https://bnr.bg/

Още от Тенис

Виж всички