Гледай на живо

Меле между фенове и минимален успех за Локо (София) белязаха завръщането на столичното дерби със Славия - на живо от ст. "Васил Левски"

Лапорт: Много ми липсва футбола, но здравето е най-важно

Лапорт: Много ми липсва футбола, но здравето е най-важно

Защитникът на Манчестър Сити Аймерик Лапорт заяви, че решението кога да бъде подновено първенството трябва да бъде взето от медицински специалисти. Отборите във Висшата лига имат голямо желание това да се случи колкото е възможно по-скоро и имат надежди за 8 юни, ако правителството разреши.

"За нас е различно дали ще започнем след седмици или след месец. Новините скоро може да са добри, но най-важното нещо е здравето. Чакаме какво ще кажат експертите. Те са компетентни в това, което правят, и ще вземат най-доброто решение за всички", коментира бранителят.

"Много ми липсва футбола. Искам да играя и тренирам. Мисля, че за първи път в живота ми не съм играл толкова дълго. Надявам се скоро да сме отново на терена и в Шампионската лига също", допълни той.

Лапорт прекарва изолацията в Манчестър, далеч от роднините си: "Трудно е да не виждаш семейството си, но аз се радвам на тези, които са с мен - приятелката ми и котката. Живея сам от 12-годишен, така че да съм далеч от дома е обичайно за мен. Най-трудната част е това, че не знаеш кога ще има възможност да видя семейството си отново".

Още от Футбол свят

Виж всички