Гледай на живо

Очаквайте: Левски с последна тренировка преди началото на новия сезон

Екатерина Аврамова: Страшно бе да съм сред заразени с коронавирус, тестът ми е отрицателен

Екатерина Аврамова: Страшно бе да съм сред заразени с коронавирус, тестът ми е отрицателен

28-годишната плувкиня Екатерина Аврамова, която от години се състезава за Турция, е
преживяла истински кошмар около коронавируса. Два пъти си е правила тест, като и в двата случая резултатът е бил отрицателен. Тя сподели това в интервю за вестник "24 часа".

"Два пъти си направих такъв тест. Първо в клиниката до нас пуснаха обява, че извършват проверката срещу заплащане и който желае, може да отиде. Съответно да си направи тест и да види дали у себе си има антитела. Нямах никакви оплаквания, просто реших да проверя. Тестът беше отрицателен, но, за съжаление, не бяха открити и антитела. Миналата седмица ми се наложи за няколко часа да отида до бърза помощ, тъй като имах оплаквания, свързани с дишането. По телефона ми казаха, че това е един от симптомите за коронавирус и трябва да отида по най-бързия начин.

При пристигането ме вкараха в карантинната част на болницата, без да има резултатги за състоянието ми. Това ме стресна, защото не се знаеше дали имам вируса, а те ме сложиха на място, в което всички горе-долу бяха заразени. Гледах да спазвам дистанция. Имаше достатъчно място, но все пак си в едно затворено помещение с хора, които дишат, кашлят и видимо имат вируса. Естествено, бях се притеснила. Но и този път тестът ми се оказа отрицателен. Казаха ми, че най-вероятно оплакванията ми са предизвикани от стрес. Аз реално не съм под някакъв стрес. Но явно промяната в режима ми на тренировки, който съм спазвала през последните 22 години, и липсата на нормален живот ми се отразява на психиката", каза Аврамова в интервю за вестник "24 часа".

Аврамова в момента е в Лондон и признава също, че има възможност да тренира в парковете.

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти