Гледай на живо

Време е за празник в Пловдив - на живо с атмосферата в града и съставите на Локомотив и Ботев

Ники Михайлов: Раздялата с Твенте бе глупаво решение

Ники Михайлов: Раздялата с Твенте бе глупаво решение

Вратарят на Левски Николай Михайлов се върна назад във времето и си припомни за някои моменти от своята кариера. В интервю за нидерланското издание vice.com, стражът призна, че е е взел глупаво решение да напусне Твенте през 2013 година. Той си припомни и други интересни моменти от времето в Ливърпул и от престоя си в Нидерландия.

"Раздялата с Твенте бе глупаво решение. Имах договор за още година, но бях постигнал устна договорка с Фиорентина и трябваше да подпиша договор за 5 години. Две седмици преди това обаче счупих пръст и това провали преговорите. Все още вярвам, че тогава бе време да сменя обстановката. За шест години в Твенте бях спечелил всичко и ми трябваше нова мотивация. Можех да избирам между Хетафе, Верона и други два клуба, но направих грешката да отида във Верона. Там се оказа, че вратарят им е втори капитан на отбора и те не се нуждаят от мен. Това направо ме побърка. Постоянно питах треньора защо не ме пуска. Три седмици по-късно се разделих с тях. Те бяха готови да ми дадат шанс след време, но тогава се контузих за шест месеца и всичко се обърка. Изборът ми с турския Мерсин също не бе добър", призна Михайлов.

"Винаги съм имал голям респект към Сандер Бошкер. Не бяхме приятели, но конкуренцията помежду ни бе голяма. През 2010 година той бе на световното първенство и закъсня с връщането си в отбора. Аз пък работих здраво по време на подготвителния лагер и треньорът реши да ми даде шанс на вратата. Грабнах го с две ръце и започнах да тренирам още по-сериозно, за да задържа мястото си под рамката. Запазих пет "сухи мрежи" и повече не загубих титулярното си място", каза още стражът.

Той сподели и за престоя си в Ливърпул и за това как точно се е озовал в Твенте.

"По това време България не бе част от Европейския съюз и имаше регулации, които не ми позволяваха да играя за Ливърпул. Трябваше да имам много мачове за националния отбор, а това бе невъзможно за 18-годишен младеж. Имах възможност да отида под наем във Фиорентина, както и в отбори от Белгия и Нидерландия. Разбрах, че Твенте строи нов стадион и гради силен отбор, затова реших да отида там. Това бяха най-добрите ми години в кариерата, както и найддобрите години в историята на Твенте", разказа още Ники.

"Понякога хапвах по нещо с Насер Шадли или Душан Тадич Тадич ми беше като брат, често ходехме на суши или на кино. Той беше много добър в Шампионската лига миналия сезон. Направо се изгаври с Реал Мадрид. Често ходех на кафе и с Лерой Фер", разкри още Михайлов.
Още от Българи зад граница

Виж всички