Владимир Алекно: Беднож е подходящ за руското първенство по всички критерии

Владимир Алекно: Беднож е подходящ за руското първенство по всички критерии
Бартош Беднож: За мен е чест и гордост да играя за Зенит (видео)
Бартош Беднож: За мен е чест и гордост да играя за Зенит (видео)

Старши треньорът на руския волейболен гранд Зенит (Казан) Владимир Алекно коментира подписването на договора с полския национал Бартош Беднож.
Зенит представи Бил Клинтън и новото си попълнение
"Дълго време гледахме Бартош и анализирахме играта му. Атака, сервис, посрещане - всички елементи в него са добри. Подходящ е за руското първенство по всички критерии. Той е амбициозен човек, който иска да се развива професионално, да подобри нивото си. Това е важно за нас. Вече имаме подобен опит, след като взехме много талантливи млади играчи с голям потенциал. И Матю Андерсън, и Вилфредо Леон разкриха потенциала си в Казан и имаха страхотни сезони. Надявам се, че ще успее и Беднож", каза Алекно в интервю за "БИЗНЕС Online".
Зенит представи Бенджи (видео)
Вторият чужденец в отбора ще бъде френската звезда Ървин Нгапет. А останалите играчи на поста посрещач в Зенит ще бъдат Фьодор Воронков и Андрей Сурмачевский.

През изминалия сезон Зенит завърши на 2-ро място в Суперлигата на Русия, след като първенството беше прекратено преждевременно заради пандемията от коронавирус, а крайното класиране на отборите се определи от резултатите в редовния сезон.

Още от Волейбол

Виж всички