Боби Цонев под карантина в Хърватия, отборът му започна тренировки

Боби Цонев под карантина в Хърватия, отборът му започна тренировки

Бившият младежки национал Борислав Цонев се завърна в Хърватия за подновяване на тренировките с неговия тим Интер (Запрешич). Халфът, който вече може да се похвали и с повиквателни за представителния тим на България, в момента е под карантина.

Подобно на останалите 14 играчи, които са били в родните си държави по време на преустановяването на футбола, той трябва да изкара двуседмична изолация в дома си. Част от тях вече минаха и след 10 дни, Цонев ще може да се включи в тренировките на тима си. В момента халфът се подготвя вкъщи по специално изготвена програма.

Интер и повечето отбори в Хърватия подновиха занимания в началото на седмицата.

„В отбора тренират на две групи по осем човека. На 30 май трябва да се поднови първенството. Поне такива са информациите тук“, сподели Цонев за "България днес".

Халфът има и нов треньор. По време на прекъсването начело на Интер бе назначен Томислав Ивкович. Той подготвя двете групи трениращи играчи на базата на клуба. Футболистите пристигат за заниманията в екипировка директно от дома и не ползват съблекалните.

Според плана на Хърватската федерация първенството трябва да се поднови на 30 май. Това ще е един от първите подновени шампионати в Европа след паузата заради пандемията от коронавирус. До момента е ясно, че преди това ще започнат само първенствата в Чехия (на 25 май) и Полша (29 май). Все още се обсъжда точна дата за рестартирането на Бундеслигата. Вчера имаше среща на канцлера на Германия Ангела Меркел с представители на лигата и отделните клубове за решение кога да започнат мачовете. Най-вероятно ще е след средата на май.

Интер (Запрешич) е на 9-о място в класирането в Хърватия и се бори за оставането си в елита. Тази позиция означава участие в бараж. Тимът на Цонев е на 2 точки от директно спасяване. Българинът е сред основните футболисти в отбора. Взел е участие в 21 мача и има 4 гола.

Последвайте каналите ни в:

Още от Българи зад граница

Виж всички