Ще тестват играчите в Англия поне по два пъти на седмица

Ще тестват играчите в Англия поне по два пъти на седмица

Играчите и служителите в клубовете в Англия да бъдат тествани за COVID-19 поне по два пъти на седмица, когато бъдат подновени тренировките в страната. Това предложение направи водещият медицински консултант на Премиър лийг Марк Жилет. За тестовете ще плаща федерацията, за да не се отнемат публични ресурси от здравната система.

Изготвен е цял протокол за подновяване на тренировъчния процес. Това е станало след сериозно обсъждане между д-р Жилет и медицински представители на всички 20 клуба в Премиър лийг, които са имали конферентен разговор на 25 април. Този протокол ще бъде представен на собствениците на клубовете в петък, за да споделят и те своите мнения и препоръки.

Надеждата е Премиър илйг да се поднови без публика в началото на юни, ако от правителството дадат своето позволение това да се случи.

"Аз лично водих разговори с представители на лигата, с надеждата да подновим първенството възможно най-скоро, като така ще подпомогнем и цялата футболна обкност. Разбира се, всяко такова решение трябва да бъде съобразено с разпоредбите на медицинските власти", заяви по този повод секретарят по Дигитална култура, медии и спорт.

Английското правителство ще преразгледа настоящите извънредни мерки на 7 май, като надеждата е някои от тях да бъдат облекчени или отменени.
Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти