Димитър Димитров-Кулеманс: Ситуацията с Дунав не е за коментиране

Димитър Димитров-Кулеманс: Ситуацията с Дунав не е за коментиране
Аларма в Русе! Дунав няма нито лев в касата
Аларма в Русе! Дунав няма нито лев в касата

Нееднократно сигнализирам за нездравословната обстановка във ФК Дунав. Ситуацията не е за коментиране. Това каза в отговор на въпрос председателят на Областния съвет на БФС в Русе Димитър Димитров-Кулеманс.

По думите му единственото спасение на ФК Дунав е подаване на светкавична оставка на сегашния главен акционер и идването на нови хора, които ще подпомогнат финансово Дунав, за да оцелее.
Лоши новини за Дунав след Общинския съвет в Русе "Ние вероятно ще играем бараж за оставане в Първа лига. За да играем този бараж, трябва да имаме отбор. Нашият отбор почти се е разпаднал", обясни Димитров.

По думите му причината е, че футболистите, които са в Русе, от няколко месеца не са получавали заплати и са освободили квартирите си.
"Тежко и горко им на треньорския щаб на Дунав кого ще съберат при евентуално подновяване на тренировъчния процес. По всяка вероятност ще доиграем двата кръга и баража с 19-годишните. Те са добри момчета и ще станат добри футболистите, но не им е мястото в тези тежки мачове да ги хвърлим и да спасяваме отбора на Дунав. Почти съм разочарован от футболната общественост в Русе и от общинското ръководство, че не вземат никакви мерки за спасението на Дунав", каза Димитър Димитров-Кулеманс.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички