Евролигата избира между четири града за финалния етап

Евролигата избира между четири града за финалния етап

Евролигата обмисля различни варианти за провеждането на последния етап от сезон 2019/20, въпреки пандемията от коронавирус. По последни информации ръководството на Евролигата е набелязало четири дестинации, от които може да избере къде да се проведе финалния етап - Атина, Белград, Кьолн или Каунас.

Планът на Евролигата е да се изиграят останалите мачове от редовния сезон, а след това най-добрите осем отбора да оформят Final Eight. Цялата фаза трябва да се проведе от 4 до 26 юли, а за да бъде осъществим този график, от Eurohoops съобщават, че Евролигата изисква всеки град да предостави поне две зали, които да отговарят на необходимите стандарти за мачове. По този начин календарът би могъл да бъде завършен навреме.

Белград и Атина разполагат с необходимите зали, но при Каунас и Кьолн се пораждат проблеми. Литовският град ще трябва да бъде домакин заедно с още един - Вилнюс, а Кьолн ще трябва да си сътрудничи с близко разположените Бон или Дюселдорф. Решението на Евролигата трябва да дойде скоро.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти