Алекс Фъргюсън не излиза от дома си

Алекс Фъргюсън не излиза от дома си

Бившият служител на Манчестър Юнайтед Албърт Морган разказа как се справя сър Алекс Фъргюсън с изолация. Морган, който отговаряше за екипите на "червените дяволи", бе част от клуба през голяма част от периода на великия мениджър на "Олд Трафорд" и се отказа в годината, когато шотландецът се сбогува с футбола през 2013 г.

"Говоря с него почти всеки ден и той е в пълна изолация. Не е излизал от къщата. Мисля, че съпругата му трябва да е забила краката му с пирони. Той е в добра форма, прави упражнения всяка сутрин", сподели Морган.

Албърт разказа, че на два пъти бил жертва на известните избухвания на Фъргюсън в съблекалнята: "Единият път вероятно си го заслужавах, за този случай няма да говоря, но за другия все още спорим. Когато пътувахме за Лондон, аз бях в клубния автобус, а момчетата ходеха с влака. Сър Алекс ми каза да взема чантата му и аз тръгнах сутринта.

Два часа по-късно, след тренировката, той ми звъни, защото иска да вземе някаква книга от чантата. Аз му обясних, че вече съм далече, а той започна да се кара и затвори телефона. Когато пристигнахме в Лондон, аз отивам за тренировка. Всички момчета ми казват, че той ме търси. Скоулси му сочи къде съм. Изнизах се и гледах да го избягвам.

Стигнахме в хотела. Когато ме видят, всички ме сочат с думите: "Бос, ето го там", а аз гледам да не се засичам с него. Накрая ме хвана в ресторанта. Изникна от някъде, сложи ръка на рамото ми и каза: "Дай целувка".

Още от Футбол свят

Виж всички