Гледай на живо

ЕВРО 2020: Турция - Уелс

Световната федерация по хандбал отказа финансовата помощ от МОК

Световната федерация по хандбал отказа финансовата помощ от МОК

Световната федерация по хандбал отказа предложената финансова помощ от Международния олимпийски комитет (МОК) и поиска средствата да бъдат предоставени на спортни федерации, които са в по-голяма криза заради пандемията от коронавирус, съобщава "Inside the Games".

Пандемията спря глобалния спорт, като Олимпийските игри в Токио, първоначално насрочени за това лято, бяха отложени за 2021 година. Отлагането на Игрите доведе до финансови проблеми за международните федерации, които трябваше да получат многомилионни плащания от МОК.

Международната федерация по хандбал обаче заяви, че финансово е в състояние да устои на въздействието на пандемията. Централата реализира печалба от 6.8 милиона швейцарски франка (7 милиона долара) през 2018 година, като стойността на активите й надхвърля 131 милиона швейцарски франка по последни данни.

"Ние отговорихме на МОК като ги помолихме да отделят споменатата финансова помощ за международните федерации, които са силно засегнати финансово от пандемията COVID-19 и отлагането на Олимпийските игри през 2020 година", се казва в изявление на хандбалната централа.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти