Правителството дало зелена светлина, Висшата лига готви план "Проект рестарт"

Правителството дало зелена светлина, Висшата лига готви план "Проект рестарт"

Завръщането на Висшата лига изглежда все по-реалистично, съобщават на днешните си страници накои от най-сериозните издания в Англия, между които и "Таймс".

За подобен сценарии вече дори упражнява нещо като натиск правителството на страната, което е променило възгледите си в последните дни и вече е на мнение, че подновяването на футболния сезон ще повлияе добре на цялостното настроение на хората и по-лесното преодоляване на последиците от пандемията.

От ръководството на Висшата лига дори са започнали изготвянето на съвсем конкретен план "Проект рестарт", в които ще бъдат описани строгите правила и мерки, при които отново ще се играе футбол. Конкретните идеи са да се играе на по-малко стадиони, като е възможно някои от мачовете да се изиграят в базите на тимовете, където има по-малки съоражения, обикновено използвани от младежките гарнитури.

Една от идеите предвижда футболистите да бъдат на своеобразни лагери за шест седмици, в което време сезонът да бъде завършен. Това ще бъде предшествано от три седмици за подготовка, като в тези три седмици тренировките ще са нормални и при пълен контакт.

Арсенал е първият тим, който от днес се завръща на тренировъчния терен, макар и при строго спазване на ограничителните мерки. Във Великобритания има 150 хиляди потвърдени случая на COVID-19 и над 20 хиляди почнали.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти