ЛеБрон за първата си среща с Джордан: Сякаш видях Бог за пръв път

ЛеБрон за първата си среща с Джордан: Сякаш видях Бог за пръв път

Безкрайният дебат за това кой е най-великият баскетболист е по-яростен от всякога. Няма как да се определи с твърда ръка кой измежду Джордан и ЛеБрон е по-велик, тъй като хората имат различни мнения. Самият ЛеБрон идолизира Джордан и разкрива в интервю за ESPN преди година и половина, че първата му среща с Джордан е била сякаш вижда Бог за първи път.

"Беше божествено! Казвал съм го отново и отново, но това бе сякаш видях Бог за пръв път. Това почувствах като 16-годишно хлапе, което се запознава с Ем Джей.", споделя ЛеБрон за срещата си с Джордан през юни 2001 г.

"Джордан направи играта световноизвестна. Той накара хората по цял свят да искат да гледат баскетбол заради неговото влияние на пазара, начинът, по който играеше и заради това кой е той. Джордан направи тази ера съвършена", добавя 35-годишният лидер на ЛА Лейкърс.

"Нуждаехме се от (Лари) Бърд и Меджик (Джонсън), когато дойдоха в Лигата. Беше подходящо, беше перфектният момент Меджик да отиде в Лейкърс, а Бърд - в Селтикс, заради всичките им битки. И тогава, когато Джордан влезе в НБА през 1984 г., той започна да прави това, което стори - да направи играта световна марка. Очевидно е, че "Дрийм Тийм" от Олимпиадата в Барселона през 1992 г. просто утвърди мнението, че Джордан е най-добрият спортист в света. Той и Дейвид Стърн превърнаха играта в това, което е днес, и момчета като Адам Силвър и мен просто се опитват да продължат това дело", заяви Джеймс.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти