Бербатов: Нюкасъл може да привлече Бейл, ако вземе Почетино

Бербатов: Нюкасъл може да привлече Бейл, ако вземе Почетино

Димитър Бербатов вярва, че Нюкасъл може да започне да привлича големи звезди, ако успее да назначи точния мениджър. "Свраките" са на път да сменят собственика си, което може да им позволи да правят големи трансфери. Консорциум от Саудитска Арабия е близо до закупуването на клуба.

Дори клубът да има нужните финансови ресурси, според бившият нападател на Манчестър Юнайтед и Тотнъм той ще може да прилича играчи като Гарет Бейл само ако назначи мениджър от нивото на Маурисио Почетино.

"Ако слуховете са верни и Нюкасъл се опитва да назначи Маурисио Почетино, това ще бъде страхотен ход от тяхна страна. Ако се случи, ще бъда първият от страна на новите собственици, че смятат да действат сериозно", коментира Бербатов.

"Ако сложиш Почетино начело на Нюкасъл и отидеш да преговаряш с играчи, повярвайте ми, те ще слушат по-внимателно и ще приемат офертата сериозно. Говоря и за големи играчи. Знам, че Гарет Бейл е свръзван с клуба. Сигурен съм, че Нюкасъл ще иска да гради с някои големи имена.

Първото нещо, което Почетино ще иска са гаранции, че ще се купят футболисти, защото той ще иска колкото може повече добри играчи на негово разположение, за да постигне целите, които ще бъдат поставени пред него.

Той вече е направил име като един от най-добрите треньори в света. Въпросът е дали Почетино всъщност иска да отиде в Нюкасъл. Когато твоето име се свързва с отбори като Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед, без липса на уважение към Нюкасъл, но има разлика", допълни още бившият национал на България.

Още от Футбол свят

Виж всички