Барселона обмисля бойкот, Тебас отправи предупреждение

Лекарите на Барса са против мачове на всеки 72 часа
Лекарите на Барса са против мачове на всеки 72 часа

Каталунският Diario Sport публикува ексклузивно, че Барселона обмисля варианта да откаже да участва в продължаването на шампионата, ако всички мерки за сигурност не гарантират 100-процентова защита. От "Камп Ноу" поставят на първо място здравето и не искат компромиси в името на спасяването на сезона. Според барселонския вестник източникът на тази информация е един от шефовете в клуба.

Бордът на директорите ще дискутира подобна възможност въз основа на предложените мерки за сигурност от Ла Лига и препоръките от Министерството на здравеопазването в Испания. Испанският шампион възприема положително идеята за завръщане към тренировъчния процес, но страховете за официални мачове са по-големи заради смесването на множество футболисти от различни отбори.

Междувременно президентът на Ла Лига Хавиер Тебас заяви, че ще има наказания за клубове, които не изпълняват спуснатите разпоредби. "Ако един клуб откаже да играе, след като вече имаме оторизация от здравните власти, то той ще подлежи на санкции и ще запише служебни загуби, както преди", сподели Тебас в интервю за Adea Conecta.

Шефът на Лигата беше категоричен, че и през следващия сезон отборите в елита ще бъдат 20, като има нови членове и изпадащи. "Няма да увеличаваме броя на отборите. Всички договори са сключени въз основа на 20 клуба. Ще има изпадащи, ще има нови членове на Ла Лига", зарече се той. "Изобщо не преглеждаме възможността първенството да не се доиграе. Нито УЕФА, нито Ла Лига обмислят този вариант. До 31 юли със сигурност ще можем да играем, а и ще може да удължим мъничко този период. Сигурен съм, че ще довършим сезона и ще имаме пространство до следващия сезон", каза още Тебас.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички