Гледай на живо

Евро 2020: Русия - Дания 0:1

Футболистите в Германия може да играят с маски

Футболистите в Германия може да играят с маски

Футболният шампионат в Германия се очаква да бъде рестартиран на 9 май, но по всяка вероятност играчите ще трябва да се съобразяват с редица ограничения, твърди "Шпигел", цитирайки официални документи на Министерството на труда. Освен очакваното официално разрешение от властите за подновяване на Бундеслигата и фактът, че мачовете ще се играят пред празни трибуни, вероятно футболистите ще бъдат принудени да носят и маски. Ако тези маски бъдат сваляни по една или друга причина, съдиите ще имат право да спират играта. Друго предложение е контактите между играчите да се ограничават максимално - футболистите да нямат право да се прегръщат и радват заедно след гол.

Те ще бъдат принудени и да седят на поне метър и половина отстояние един от друг при спиране на играта. Остава неясно обаче как ще се процедира при специфични ситуации като корнери и преки свободни удари, когато често има скупчване на футболисти на малък периметър. "Ако започнем на 9 май, ние ще бъдем готови. Ако датата за подновяване е по-късна, ние отново ще бъдем готови. За нас решаващият фактор е какво ще решат политиците. Не зависи от нас кога отново ще има футбол.

Мачовете ще бъдат без зрители, макар и да не искаме това, но това е единственото ясно нещо към момента", каза Кристиан Зайферт, изпълнителен директор на Германската футболна лига. През последната седмица отборите в Германия имаха право да провеждат тренировки при спазване на сериозни ограничения.

Още от Футбол свят

Виж всички