Футболистите на Уотфорд се съгласиха да си намалят заплатите

Футболистите на Уотфорд се съгласиха да си намалят заплатите

Английският Уотфорд намали заплатите на играчите си, след като ръководството и тима постигнаха споразумение по въпроса. Процентът на сваляне на възнагражденията не се споменава.

"Изминаха няколко седмици, в които водехме деликатни преговори с играчите, ръководството и аз в качеството си на посредник", заяви капитанът на тима Трой Дийни.

"Никой, който и да е той и каквото и да работи, не би бил щастлив да му намалят заплатата. Но здравият разум и разбирането на ситуацията ни помогнаха да намерим общо решение за намаляването на нашите възнаграждения в краткосрочен период", каза още Дийни.

Уотфорд в момента е на 17-о място в класирането с 27 точки и избягват зоната на изпадащите само по допълнителни показатели. Но отборът може да се гордее, че за момента единствен нанесе поражение на лидера Ливърпул и то с 3:0.

Към момента английската Висша лига разглежда варианти за доиграване на сезона, но как и кога ще започнат мачовете няма никаква яснота заради върлуващия коронавирус.

Футболистите на Саутхямптън, Уест Хам и Шефирд Юнайтед вече се съгласиха на частично намаляване на заплатите, докато Арсенал в понеделник съобщи за 12.5-процентово намаление на плащанията.

Още от Футбол свят

Виж всички