В Италия взеха решение да доиграят сезона

В Италия взеха решение да доиграят сезона
Няма как да съм гробокопачът, ясен е президентът на италианския футбол
Няма как да съм гробокопачът, ясен е президентът на италианския футбол

Съветът на италианската Серия А взе решение сезонът да се доиграе, когато това бъде възможно. Така за пореден път беше отхвърлена възможността за прекратяване на първенството, каквито са и препоръките на УЕФА.

"На заседанието Съветът потвърди желанието си сезонът да се доиграе, когато правителството разреши това в пълно съответствие с правилата за опазване на здравето и безопасността на всички участници", пише в общото изявление.

Решението не е било взето без дебати, като Торино, Сампдория, СПАЛ, Бреша, Болоня и Удинезе са противници на тази идея. Те не искат подновяване на мачовете заради риска от инфекция на играчи, треньори и персонал.

Първоначално в списъка бяха включени още Сампдория и Парма, но от ръководствата на двата клуба отрекоха информацията, като заявиха, че ще се съобразят изцяло с решенията, които ще вземат от футболната лига и от местното правителство.

Италия е третата най-засегната страна в света от пандемията от коронавирус, като към 20 април данните са за 181 000 заразени и 24 000 починали. Излекуваните пък са 48 000.

Засега тренировките в Италия са забранени до 3 май, а надеждата на клубовете е след това те да подновят занимания и евентуално през юни да започнат доиграването на шампионата.

Още от Футбол свят

Виж всички