Обвиниха Милан за неуспеха на Джампаоло

Обвиниха Милан за неуспеха на Джампаоло

Братът на бившия наставник на Милан Марко Джампаоло - Федерико, обвини клуба за провала на специалиста на "Джузепе Меаца". Той беше назначен начело на "росонерите" през лятото, но беше освободен още през октомври след четири загуби в първите седем кръга на Серия "А".

"Марко заслужено отиде в Милан, но те не изградиха състав, съвместим с неговите характеристики. Много играчи, които той пожела, не бяха привлечени, така че той трябваше да се приспособи към наличните такива. Само няколко от тях бяха с него по време на предсезонната подготовка. Мнозина не проведоха своята под негово ръководство. Той се нуждаеше от време, защото не всички бяха заедно. Това, което ме изненада, беше неговото уволнение след победа на Милан като гост (срещу Дженоа - б.р.). Вярно е, че имаше проблеми, но беше близо до европейските места. По отношение на професионализма видях малко такъв.

От него зависи да изясни някои неща. Говорих с него, като това беше пропусната възможност. Има някои неща, които той да разкрие, като досега не го е сторил заради уважение и условия в договора. Това не беше добър опит. Сигурен съм, че той ще получи шанс в друг отбор, но не знам дали ще е в Италия или чужбина. Престоят му в Милан ще има и позитивен ефект върху общото му разбиране за света на футбола. Марко разполага със страст и желание да бъде треньор", коментира Федерико Джампаоло пред "Калчомеркато".

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти