Хабиб: Аз съм най-доминиращият шампион в UFC

Хабиб: Аз съм най-доминиращият шампион в UFC

Хабиб Нурмагомедов вярва, че последните няколко години от неговата кариера са били най-доминантите в историята на UFC. Нурмагомедов припомни на всички битката си срещу Рафаел дос Аньос, след която получи тежки контузии и отсъства цели 2 години от октагона. "The Eagle" трябваше да запише цели 9 поредни победи, за да получи шанс за титлата.

Нурмагомедов успя да спечели пояса с победа над Ал Якуинта, а след това го защити два пъти срещу Конър Макгрегър и Дъстин Поире. Той доминираше в срещите и успя да пречупи своите опоненти. Хабиб трябваше да се бие преди няколко дни с Тони Фъргюсън, но се оттегли, а събитието пропадна. Ето какво сподели Хабиб в социалните мрежи за това, което се случи с него в последните години:
"Точно преди 4 години, след като спечелих 6 двубоя подред, бях много близо до колана. Тогава обаче получих много сериозна контузия в коляното и боецът, който разхвърлям на това видео стана шампион. След това получих още едно разкъсване на коляното по време на завръщането ми. Последва фрактура на реброто, след което можех да се върна едва след 2 години. Но това, което се случи след завръщането ми, е история, която ще бъде запомнена като най-доминиращите 4 години в историята на UFC. Никой не може да спори с тези факти, някой го харесва, а някой не, но интересното е, че ще продължим да вървим напред с позволението на Аллах."

Нурмагомедов ще се завърне през август или септември, за да брани титлата срещу побдителя от срещата между Фъргюсън и Гейджи.

mma.bg

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти