В Италия разработиха правила за провеждането на тренировки

В Италия разработиха правила за провеждането на тренировки

Италианската футболна федерация разработи правила за провеждането на тренировки на отборите от Серия "А", съобщава La Gazzetta dello Sport. Съвместно с комисията на спортните лекари е изготвен протокол, който е предаден на министъра на спорта. Окончателното решение ще бъде взето на 22 април. Според доклада играчите и персоналът ще бъдат призовани да преминат медицински тестове 3-4 дни преди началото на тренировките. Първоначален кръвен тест за антитела ще се прави всеки ден през първата седмица, за да се провери кои играчи вече имат вируса и дали имат имунитет.

Футболистите ще бъдат разделени в три групи за заниманията: тези, които вече са имали положителен резултат със сериозни симптоми, положителен резултат с малко или никакви симптоми и тези, които нямат антитела. След като започнат с тренировъчния режим, всички ще останат заключени в едно и също място, като хотел или тренировъчна база, за да избегнат потенциална инфекция от външни лица.

Температурата им също ще се проверява ежедневно и след тази начална седмица кръвните тестове ще бъдат намалени до един на всеки две седмици. Тези, които са имали коронавирус и са се възстановили, ще преминат допълнителни интензивни медицински тестове, за да се провери дали имат някакви здравословни проблеми, или последици от вируса. Играчите трябва да останат на два метра един от друг, когато тренират или се хранят през първите две седмици.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти