В Мидтиланд измислиха начин как феновете да гледат мачовете

В Мидтиланд измислиха начин как феновете да гледат мачовете

Пандемията от коронавирус спря спорта по цял свят и това накара милиони фенове да страдат. Нещата все още са напрегнати, но част от страните вече опитват да поемат глътка въздух в напрегнатата обстановка и започват да мислят за постепенното излизане от кризата, макар и с определени рестрикции, които ще трябва да останат за известен период от време.

Това, разбира се, не е приятно, но също така дава възможност за определени иновативни решения и нови идеи. Една такава идва от Мидтиланд, отборът чиято собственост е българския национал Божидар Краев. Датчаните вече обмислят сериозно идеята как да доставят на верните си фенове усещане, което да се доближава до обичайното за спортните събития, макар и без фенове на стадиона.

Те са измислили идеята за фенове, които да се наслаждават на срещите от своите автомобили, които да бъдат разположени около стадиона, а мачовете да се излъчват на големи екрани - тип популярните в миналото автокина. Така все пак феновете ще имат чувство за по-голяма съпричастност и сплотеност, а футболистите, че все пак получават близка подкрепа. Прогнозите са за възможни около 10 хиляди фена, които да гледат срещите по този начин, както и да закупят билети за изживяването.

"Това е начин да дадем нещо на многото ни верни фенове. Имаме за цел да създаваме отлично преживяване на стадиона и пандемията няма да промени това. Имаме диалог с всички замесени, за да създадем сигурна среда за всички", заявява маркетинговият директор на клуба, който разясни още, че се преговаря с радиостанция, която да спомогне и за специален коментар за феновете.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти