Бивш френски евродепутат втрещи: Утре Мбапе ще струва не повече от 40 милиона

Бивш френски евродепутат втрещи: Утре Мбапе ще струва не повече от 40 милиона

Бившият дългогодишен френски евродепутат Даниел Кон-Банди направи стряскаща прогноза за цената на Килиан Мбапе заради пандемията от коронавирус. Според него нападателят, който премина в Пари Сен Жермен през 2017 г. за 180 млн. евро, вече ще струва едва 35-40 млн. евро.

"Утре, след кризата заради коронавируса, той няма да струва повече от 35-40 млн. евро вместо 200 млн. Кой би могъл да го купи? Тази криза ще пречисти неразумността в професионалния спорт. Все едно е имало ядрена атака и трябва да се изгради наново, но с други основи. Ще има истинска регулация. Дори ще трябва да се стигне и по-далече - таван на заплатите. Това е реорганизация, която ще засегне не само заплащането на играчите, но също така техните имиджови права и рекламните им договори.

Трябва да пречупим системата на ръководителите, които правят космически сделки във футбола. Не смятам, че играчите ще се справят по-зле само защото им плащат по-малко. В бъдеще в контрактите за телевизионни права ще трябва да бъде заложен определен процент, отиващ за олимпийските спортове и друг за аматьорските такива, например", пише Кон-Банди в колонката си за Ouest France.

Още от Футбол свят

Виж всички