"Лейвър Къп" беше преместен за есента на 2021-а година

"Лейвър Къп" беше преместен за есента на 2021-а година

Турнирът по тенис Лейвър Къп 2020 няма да се проведе през септември тази година, както е планирано предварително, а ще се измести за 2021-а, за да не съвпадне с датите на пренасрочения вече за есента “Ролан Гарос”.

Тенис-календарът, както и целият световен спорт, изпаднаха в тотален хаос заради върлуващия коронавирус, който е причина да се отлага събитие след събитие.

Френската федерация по тенис вече реши да измести турнира от Големия шлем от 20-и септември до 4-и октомври. Първоначално организаторите на Рейвър Къп настояваха тяхното състезание също да се проведе по план, като по този начин създадоха доста трудности при избора на играчите от АТР-тура, но сега решиха да го отменят.

"За съжаление Лейвър Къп трябва да бъде отложен с година, но на този етап това е единственото правилно решение за всички. Знаем, че нашите фенове няма да харесат тази новина, но просто нямаме избор, каза от своя страна президентът на турнира Тони Годсик.

При промяната турнирът ще се състои на 24, 25 и 26-и септември 2021-а година в ТД Гардън в Бостън. Формулата на провеждане остава същата: воденият от Роджър Федерер отбор на Европа ще трябва да се изправи срещу Сборен световен отбор.

 

Още от Тенис

Виж всички