Формула Е удължи паузата на сезона поне до края на юни

Формула Е удължи паузата на сезона поне до края на юни

Организаторите на Формула Е обявиха, че ще удължат прекъсването на своя шести сезон поне до края на юни заради пандемията от коронавирус. Шампионатът продължава да използва система от флагове, подобна на тази по време на състезателните си уикенди, според която месеците май и юни вече са с червен флаг, означаващ, че провеждането на надпревари е невъзможно, юли е жълт, даващ възможност за провеждане на стартове, а август е зелен, което означава, че няма пречки за провеждането на кръгове.

Поставянето на май и юни под червен флаг показва, че надпреварата в Берлин (21 юни) няма да се проведе по план. Надпреварата на бившето летище „Темпелхоф“ става общо шестата надпревара за сезона, която бива отложена, присъединявайки се към Саня, Рим, Париж, Сеул и Джакарта. Това остава надпреварата в Ню Йорк на 11 юли като най-ранната възможна дата за подновяване на шампионата. А основателят на сериите, Алехандро Агаг, заяви, че се надява да може да проведе още минимум пет или шест старта, което ще доведе до удължаване на сезона до август или септември. Според спортния правилник на шампионата минималният брой на надпреварите трябва да е шест, за да може сезонът да се смята за изпълнен.

Лидер във временното класиране продължава да е Антонио Феликс да Коща (DS Techeetah), който след първите пет кръга има актив от 67 точки и води с 11 пред Мич Евънс (Jaguar), докато трети с 46 пункта е Александър Симс (BMW i Andretti).

Още от Моторни спортове

Виж всички