Бартра и Касийяс си припомниха велик гол на Бейл

Бартра и Касийяс си припомниха велик гол на Бейл

Икер Касийяс и Марк Бартра си припомниха великия гол на Гарет Бейл на финала за Купата на краля през 2014 година. Тогава вратарят защитаваше цветовете на Реал Мадрид, а защитникът - тези на Барселона. Срещата завърши 2:1 за "Кралския клуб", след като в 85-ата уелсецът надбяга Бартра по впечатляващ начин и се разписа за победното попадение.

"Видях напомнянията за мача. Но нищо няма да кажа, тъй като не е приятно и е много изморително. Шегата си я бива и се завъртя много пъти. Ти имаш едни характеристики, Гарет - други, а това е финал в последните му моменти", подхвана Касийяс разговора им в Инстаграм.

"За мен това беше ш*бано тежко. Бях младок, който тъкмо беше пробил в първия състав и дотогава не се беше изправял срещу Реал Мадрид. На всичкото и отгоре, вкарах гол срещу Касияс, но само за няколко минути от върха на славата всичко отиде по дяволите. Беше ми много трудно да го понеса. Нямам против да говоря за това, тъй като преди не съм го правил. Едно нещо, което помня от мача, е, че ти дойде след него и ме окуражи. Тогава осъзнах, че Касийяс е добър човек. След всичко, което беше спечелил, ти дойде и прегърна един младок, което ми даде сили", отвърна му настоящият играч на Бетис.

"Учиш се от грешките си, но не мисля, че този гол беше грешка. По-скоро е заслуга на Бейл. Всеки друг футболист би се отказал от топката или пък би се хвърлил на терена, претендирайки за фаул. Той обаче предпочете да продължи. Затова говорим за заслуга на неговите качества", включи се отново легендарният страж.

Тъкмо ми бяха вкарали гол, а аз лежах на терена съкрушен. Тогава чух: "Хайде, Бартра, ставай, ти си машина, ставай". Когато се надигнах, видях че съдията Матеу Лаос ми го е казал. Бях разбрал, че Висенте Дел Боске е на трибуните и ме следи за националния отбор. Мислех, че всичко е отишло по дяволите, но след тежкия край на двубоя бях възнаграден. След няколко месеца стигнах до мач с екипа на Испания", допълни Бартра.

Още от Футбол свят

Виж всички