Трипиър: Няма по-добър от Симеоне, уча се от него всеки ден

Трипиър: Няма по-добър от Симеоне, уча се от него всеки ден

Преди началото на сезона Атлетико Мадрид привлече десния бек на Тотнъм Киърън Трипиър и той много бързо успя да се превърне в основен футболист на тима. Английският национал е щастлив, че може да играе под ръководството на Диего Симеоне и заяви, че Чоло е най-добрият треньор, с когото е работил.

"За мен най-важни са жена ми и детето, затова исках да намеря място, където те да се чувстват комфортно. Всички сме много доволни от живота в Мадрид. Напредвам с испанския език, вече разбирам доста неща. В Атлетико има невероятен щаб и хората ми помагат по всякакъв начин, за да се адаптирам. От първия ми ден тук се убедих, че не съм сгрешил с избора си. Атмосферата в клуба е фантастична", заяви Трипиър.

"В Испания се живее по много по-различен начин, отколкото в Англия. С невъоръжено око се вижда, че тук хората са по-близки помежду си. Когато пристигаме на стадиона, дори хората от охраната ни прегръщат. В Англия не мислех, че това е възможно. Показателно  е и друго - футболистите не гледат лошо, ако не са титуляри в даден мач, всички са в настроение, смеят се и се шегуват", продължи със сравненията 29-годишният бранител.

"Понякога не разбирам всичко, което ми казва треньорът заради езиковата бариера. Той използва кратки фрази на английски, за да имаме по-добра комуникация. На терена това не е проблем. Аз съм наясно какво изисква той от играчите си. Знам какво очаква от всеки от нас. Симеоне е изключителен специалист, можете да видите страстта му към футбола. Радвам се, че мога да се уча от него. За мен той е най-добрият треньор в света. Когато работиш с него, осъзнаваш какъв перфекционист е", сподели Трипиър.

"В Англия се включвах напред при почти всяка атака, а сега по-внимателно преценявам кога да помогна в предни позиции и кога - не. Има какво да подобря в дефанзивните си действия, работя над това. Атлетико е перфектното място, където мога да прогресирам", уверен е англичанинът.

"Симеоне работи индивидуално с футболистите. За мен комуникацията на треньора с игарчите е от голямо значение. В този аспект нашият наставник е безупречен", каза още Трипиър.

Още от Футбол свят

Виж всички