Валентин Стрилчук: Разпределителят е като добре отлежал коняк, колкото по-стар, толкова по-добър

Валентин Стрилчук: Разпределителят е като добре отлежал коняк, колкото по-стар, толкова по-добър
Тодор Скримов и Енисей изненадаха Факел на Камило Плачи в първия плейоф в Русия
Тодор Скримов и Енисей изненадаха Факел на Камило Плачи в първия плейоф в Русия

Волейболният отбор на Енисей (Красноярск), в който през този сезон игра и националът Тодор Скримов, зае 7-о място в редовния сезон на руската Суперлига. В първия мач от 1/4-финалните плейофи волейболистите на Енисей победиха Факел (Новий Уренгой) с 3:2 гейма и... шампионатът на Русия беше прекъснат поради пандемията от коворавирус. От ръководството на Енисей отчитат успешен сезон, като лидерите в атака Ян Ерещенко и Кирил Клец вече удължиха договорите си с клуба за следващия сезон. И за да бъде гръбнакът на отбора пълен, опитният 35-годишен разпределител Валентин Стрилчук ще продължи да бъде основен диригент в състава. Разпределителят заяви, че не се смята за ветеран на 35 години, като направи интересно сравнение за своя пост с оглед на възрастта:
Тодор Скримов в Идеалния отбор на първите срещи от плейофите в Русия
- На 35 години сте, това не е ли възрастта, в която можете да се считате за ветеран?
- Определено, не! Особено в съвременния волейбол. Разпределителят е като добре отлежал коняк: колкото по-стар, толкова по-добър (смее се). За моят пост това е едно много добра възраст. Играе се много по-стабилно, имаш голям опит и се разбираш бързо със своите съотборници.

- Оставате отново в Енисей?
- Да, удължих договора с Енисей. Това решение беше повлияно от факта, че гръбнакът на екипа остава. Мисля, че е страхотно. Сега ни трябва много малко време, за да постигнем сработка и много по-успешно да започнем през новия сезон.

- Какво правите по време на пандемията и какво ще посъветвате феновете в условията на самоизолация?
- Не съм привърженик на пълната самоизолация. Всеки ден излизаме с децата на разходка. Разбира се, в същото време спазваме всички мерки за безопасност и избягваме местата за претъпкване. А у дома правим различни упражнения. Сега в интернет можете да намерите много интересни тренировки във всички аспекти. Настоящата ситуация, колкото и да е тежка, е чудесна възможност да придобиете нови ценности. Във всеки случай трябва да търсите позитив и да не губите вяра и сърце.

Гледайте Лига на нациите, Шампионска лига, Световно клубно първенство, Световно първенство 2022 и още много волейбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички