Разградският клуб "Зелена стъпка" организира виртуален великденски крос

Разградският клуб "Зелена стъпка" организира виртуален великденски крос

Разградският клуб "Зелена стъпка" кани бегачи от региона и страната да се включат в първото виртуално благотворително състезание по бягане. Великденският крос ще се проведе на 25 април, съобщиха от клуба, който организира събитието изцяло с доброволен труд.

Записването е до 24 април или до запълване на максималния брой участници от 999. В деня на състезанието всеки участник в удобно за него време между 6 и 22 часа трябва да пробяга 5 км, като сам трябва да избере дали да е на закрито, на открито или на пътека за бягане. След това е необходимо да въведе резултата в специална форма и да се прикачи доказателство - линк и скрийншот от приложение за времеизмерване, както и снимка от бягането.

Всеки може да бяга в жилището си, в двора или навън в населени места или извън тях, при строго спазване на законите и противоепидемичните мерки (включително носене на маска на обществени места и забрана за паркове и градски градини, в случаи че тези мерки са в сила в деня на събитието). Има отделна категория и за бягащи на тренажор, посочват организаторите на събитието.

Участници, които не спазват правилата, биха могли да бъдат санкционирани от властите, а организаторите могат да ги изключат от класирането, ако преценят, че с поведението си те са създали опасност за себе си или за другиго или дали лош пример, уточняват от разградския бегачески клуб.
Класирането ще бъде обявено на 26 април на базата на въведените резултати, скрепени с доказателства.

Участието в кроса е напълно безплатно, но при регистрацията си всеки може да направи дарение. Всички събрани средства ще бъдат дарени на Фонда "Обединени срещу COVID-19" и чрез него ще бъдат разпределени към най-нуждаещите се и хората, които им помагат.

Не се предвиждат награди - събитието е изцяло благотворително с цел да покаже солидарността на бегаческата общност в този момент.

Време е заедно да се справим с предизвикателството, пред което сме изправени. Затова и мотото на виртуалния Великденски крос е "Заедно, но поотделно. Поотделно, но заедно", заявяват от клуб "Зелена стъпка" в Разград.

Следвай ни:

Още от Лека атлетика

Виж всички