ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Гледай на живо

Георги Градев и екипът му представят програмата си за управление на БФС

Интересни задачи за момичетата на Валентина Иванова

Интересни задачи за момичетата на Валентина Иванова

Треньорът на национален отбор по художествена гимнастика девойки индивидуално Валентина Иванова и помощник-треньорът Райна Тошева провеждат освен онлайн двуразови тренировки с гимнастичките и много интересни, креативни и забавни тестове и творчески задачи, съобщават от БФХГ.

Към национален отбор девойки в тренировъчния процес участва и Катрин Цонева, която вече е във възраст жени, но неин личен треньор е Валентина Иванова. Специалистките изискват от своите гимнастички всеки ден да изпълняват зададените им тренировъчни планове и ги напътстват и контролират с помощта на модерните нови технологии. Но нещо, което е особено важно - треньорките поставят на момичетата интересни задачи, с които провокират способността им за бърза реакция, за творческо мислене и креативни решения - все неща, които изграждат един спортист и му помагат на състезания, по време на тренировки, а и в живота изобщо.

Досега задачите, които децата са изпълнили са били:
1. Направи кратка история по зададени предварително десет думи;
2. Характерен танц от различни държави (като момичетата са теглили жребий);
3. Нарисувай си автопортрет;

Комисията, която оценява всяка една задача е в състав: Илиана Раева, президент на БФХГ, Весела Димитрова, старши треньор на ансамбъл жени, Бранимира Маркова, генерален мениджър на национален отбор жени (индивидуално), Деспа Кателиева, директор на националните отбори и Росина Атанасова, генерален секретар на БФХГ.

Досега първите три задачи са получили оценките си, а останалите се пазят в тайна, за да бъдат изненада за момичетата.

Накрая ще бъде направено общо класиране и първите три състезателки ще получат красиви медали - златен, сребърен и бронзов с надпис "Шампион по време на карантина".

По първата задача шампионка е Радина Томова. Интересното тук е, че оценяването на тази задача направиха самите момичета, които определят разказа на Радина за номер едно. Второто място за своя разказ спечели Виктория Георгиева, а трета се нареди Ева Брезалиева.

Така момичетата, тренирайки, се научават и да създават оригинални идеи, които имат стойност. Да могат да вземат сами решенията на собствените си проблеми, да възприемат сблъсъка с някаква трудност като предизвикателство и поредна възможност.

Снимка: БФХГ

Последвайте каналите ни в:

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти