Кике Сетиен: Не се чувствам като шампион

Кике Сетиен: Не се чувствам като шампион

Старши треньорът на Барселона Кике Сетиен смята, че сега не бива да се мисли за завръщането на футбола заради пандемията на коронавирус. Той подчерта, че не би искал да се прекрати испанското първенство предсрочно, въпреки че каталунците са лидер в Ла Лига.

"Казах на играчите си, че наистина искам футболът да се възобнови. Бих искал да спечелим шампионата, Шампионската лига. Искам да стана шампион, но като играем футбол. Всички виждаме каква е ситуацията. Не знам дали си заслужава да играем шампионата при такива условия.

Не се чувствам като шампион, въпреки предимството в лигата. Но сега да говорим за футбол е нелепо. Трябва да се занимаваме само с разрешаването на тази ужасна ситуация. Останалото е излишно", заяви Кике Сетиен пред "TV3".

Наставникът е уверен, че звездата Лионел Меси няма да смени отбора до края на кариерата си. Според него, дори разногласията в ръководството на клуба няма да повлияят на решението на аржентинеца.

"Разбира се, би било идеално винаги да се работи в позитивна среда. Но не вярвам, че някакви вътрешни разногласия ще повлияят на Меси. Сигурен съм, че той ще остане и ще завърши кариерата си на "Камп Ноу", заяви наставникът.

Още от Футбол свят

Виж всички