Австрийските отбори получиха разрешение да подновят тренировки

Австрийските отбори получиха разрешение да подновят тренировки

Австрийското правителство разреши на професионалните футболни отбори в страната да започнат отново тренировки, за да се подготвят за възобновяването на сезона, което ще се играе без фенове в обозримо бъдеще поради неяснотата с ограничаването на коронавируса.

Също така се казва, че когато първенството стартира отново, лигата ще бъде отговорна за провеждането на коронавирусни тестове на играчите и тези тестове би трябвало да се правят в рамките на 48 часа преди началото на мача. Австрия се превърна в една от първите държави в Европа, която премахна блокирането на жизнени дейности, наложено с цел да се забави разпространението на коронавируса и позволи на хиляди магазини да се отворят отново във вторник.

В сряда вицеканцлерът на правителството и министър на спорта Вернер Коглер заяви, че професионалните футболни отбори на страната могат да започнат отново тренировки от понеделник. Иначе самото първенство е спряно от 8 март. Той добави, че първоначално тренировките трябва да с малки групи от по шестима играчи, като един и същи играч трябва да бъде само в една и съща група. Подобни указания бяха дадени в Германия, където отборите започнаха да тренират миналата седмица. Той не посочи точна дата кога австрийската Бундеслига може да стартира отново, но каза:

"Ние, като федералното правителство, искаме да направим това възможно да помогнем и не искаме да заставаме на пътя на спорта". Австрийските медии предположиха, че мачовете могат да започнат през май. Коронавирусните тестове трябва да се провеждат на всички играчи и персонал, добави Вернер Коглер и това да става под надзора на медицински лица, изпращащи после докладите си в лигата.

Още от Футбол свят

Виж всички