Легендарен треньор начерта идеалния модел за ЦСКА-София и каза как да се осъществи

Легендарен треньор начерта идеалния модел за ЦСКА-София и каза как да се осъществи

Легендарният треньор на ЦСКА Аспарух Никодимов посъветва ЦСКА-София да поеме риск и да погледне по-смело към академията на отбора. Само така червените ще могат да постигнат по-сериозни успехи.

„Хубаво е клубът да има нов стадион, но трябва да се гради и отбор и да се намери баланс между двете неща. Другото е, че ЦСКА е нужно да рискува със свои играчи от школата и изобщо да се погледне по-смело към академията. Да ги наложат в отбора и след време да берат плодовете от тяхната продажба. Това е идеалният вариант. А как ще стане на практика, ще видим. Честно казано, не ми се вярва ЦСКА да промени стратегията си към селекцията, макар на отбора да му трябват повече българи. За чужденците сме го казвали доста пъти, че са необходими 4-5, но да са доста класни.

Навремето сме имали успехи изцяло с български играчи и се представяхме силно в Европа. Моделът е начертан, само трябва да се работи по него. В школата са необходими по-добри треньори, но и по-високо заплащане.

Иначе купуването на млади играчи от други отбори е добро като идея, но проблемът е, че се искат доста големи суми за тях. Разбирам и техните клубове обаче, защото „ден година храни”. Те са го изградили да е някакъв играч и искат компенсация”, каза Паро Никодимов пред „Тема спорт”.

Още от БГ Футбол

Виж всички