Кузманов се включи в благотворителна инициатива

Кузманов се включи в благотворителна инициатива

Втората ракета на България Димитър Кузманов се включи в благородна благотворителна инициатива. Ето какво написа той в социалните мрежи (без редакторска намеса):

"Здравейте приятели, казвам се Димитър Кузманов, втора ракета на България по тенис на корт. Реших да запиша това видео, за да дам началото на една благотворителна инициатива! Става въпрос за малкия Калоян !


 

През 2015 година Калоян е диагностициран с тежката диагноза ,, остеосарком” . Първоначално туморът засяга едната ръка. След 5 години борба и кратки ремисии, туморът се завръща- този път на лицето му. Силните химиотерапии вземат дестката му усмивка. Химиотерапиите вече не действат,но лекарите виждат надежда в нов вид лечение, което обаче не се поема от Здравната каса.

Реших да събера елита на българския спорт и заедно да помогнем на малкия Калоян! За целта организираме онлайн търг под наслов ,, Българските спортисти в подкрепя за Калоян”. Всеки един от нас ще дари предмет илиартикул свързан със спорта,който практикува, като сумата от всеки един такъв ще отиде в дарителсктaта сметка на Калоян!

Щастлив съм,че успях да събера 25 спортиста от 13 различни вида спорт! Щастлив съм,че всеки един от тях откликна и прояви желание да се включи в тази инициатива! Онлайн търга ще се проведа във фен страницата ми във фейсбук ! Началото на търга ще бъде този Четвъртък 16 Април и ще продължи до 30 Април включително!

Всеки един от вас може да станe част от голямото спортно семейство на България и заедно да се опитаме да помогнем и да спасим един човешки живот!"

Още от Тенис

Виж всички