ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

На днешния ден преди една година грациите ни зарадваха с 6 медала в София

На днешния ден преди една година грациите ни зарадваха с 6 медала в София

Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) отбеляза една година от блестящото представяне на нашите момичета на Световната купа в зала "Арена Армеец" в София. Тогава ансамбълът ни и представителката ни в индивидуалните дисциплини Катрин Тасева спечелиха общо 6 медала.

БФХГ припомня чудесните изяви на родните грации на официалната си страница във "Фейсбук":

"НА ДНЕШНИЯ ДЕН ПРЕДИ ЕДНА ГОДИНА:
ШЕСТ МЕДАЛА - ПЪЛЕН КОМПЛЕКТ СПЕЧЕЛИХА БЪЛГАРСКИТЕ ГИМНАСТИЧКИ НА РОДНА ЗЕМЯ НА ЗАВЪРШИЛАТА В АРЕНА "АРМЕЕЦ" СВЕТОВНА КУПА ПО ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА SOFIA WORLD CUP 2019
(обобщение на турнира, автор Юлиана Кесарова)

Националният ансамбъл на България в състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова, както и индивидуалната ни представителка Катрин Тасева спечелиха общо шест медала от Световната купа по художествена гимнастика в София.

След като в събота триумфира със златния медал в многобоя, днес ансамбълът грабна сребро във финала на три обръча и два чифта бухалки. Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова получиха 24.050 точки за изпълнението си.

Българките бяха много близо до втори златен медал, но останаха само на 0.50 точки от ансамбъла на Украйна. Бронзовите отличия отидоха при Япония с оценка 23.600 точки. Много силен ден днес имаше и Катрин Тасева.

След спечеления бронзов медал днес Кати спечели още три сребърни медала - на топка, бухалки и лента.

Във финала на обръч и топка имахме две представителки - Катрин Тасева и Невяна Владинова. На обръч Неви остана само на крачка от бронза и зае 4-тото място, а Катрин остана 6-та.

Златото на обръч спечели Линой Ашрам от Израел, а среброто и бронзът - двете представителки на Русия - сребро за Александра Солдатова и бронз за Екатерина Селезньова.

На топка Катрин игра отлично и с оценка от 19.950 спечели сребърния медал. Тук шампион стана Екатерина Селезньова от Русия, а бронзът - Линой Ашрам от Израел.

Във финала на бухалки Катрин игра също много силно и получи оценка от 20.650т. като много малко не и стигна да спечели златния медал, който стана притежание на Ашрам(20.900), а бронзът спечели Александра Солдатова (20.050).

Третото сребърно отличие Катрин спечели в последния финал в индивидуална надпревара за деня - този на лента.Нашето момиче получи оценка от 19.400 за силното си изпълнение, а златото тук спечели Солдатова с оценка от 19.700, а бронзовия медал отиде при Линой Ашрам от Израел с оценка от 19.150т.

Невяна Владинова бе избрана за втори път за "Кралица на Световната купа" и се окичи с уникалната корона, направена от словенския бижутериен бранд Zlatarna Celje Bulgaria.

Само седмица преди нашата Световна купа, българският национален отбор се завърна от Световната купа в италианския град Пезаро, където нашите момичета спечелиха 5 отличия.

Българските гимнастички показаха, че могат да се мобилизират все по-добре след всеки старт и макар, че играта пред родна публика е колкото приятна и прекрасна, толкова и отговорна и задължаваща, нашите момичета се хвърлиха и играха пред пълната днес зала с огромно желание. Беше удивително състезание в деня на финалите - пълна до краен предел Арена "Армеец", опашки пред касите и развети знамена навсякъде по трибуните!

Хората обичат своите диамантени момичета и днес го показаха с цялото си сърце!

Благодарим на всеки един днес, който дойде и подкрепяше нашите гимнастички в залата!

Респект пред играта ви Simona Dyankova, Laura Jean Pierre Traets, Madlen Radukanova, Stefany Radoslavova Kiryakova, Erika Zafirova!

Поклон пред таланта и гения на старши -треньора Vesela Dimitrоva - фантастичен специалист, който тъкмо решим, че няма какво по-добро да се направи като композиция и тя показва поредния шедьовър като композиция! Браво на помощник -треньора на ансамбъла Михаела Маевска! Страхотен тандем!

Работата на Branimira Markova - главен мениджър на национален отбор - жени (индивидуално) и нейният помощник Silviya Stoyneva е също толкова впечатляваща, правилна и методична! Тихо, без умора, по цял ден в залата - работа, работа и много работа, за да направим един фантастичен национален отбор и в индивиудалната надпревара!

Katrin Taseva, ти си фантастичен състезател, както и страхотен шампион и човек! Продължавай да мечтаеш и да се трудиш за мечтите си! Можеш много!По думите на великата Мария Гигова Maria Gigova, от всички конкурентки на Световната купа, единствено, ти, Катрин си изиграла осем от осем съчетания без груба грешка! Какво по-голямо признание от това?!

Nevqna Vladinova, ти показа, че големият шампион се бори както с големите травми, така и с малките грешки по един и същи начин - с вдигната глава и с усмивка! Смело напред, Неви! Твоята година едва сега започва!

Поздравления за главния съдия на турнира Даниела Велчева, за съдийките Filipa Filipova и Hristiana Todorova, за всички в залата - танцови педагози и хореографи - Radul Roglev, Margarita Budinova, Elica Pavlikenova, Елица Иванова, за лекарския щаб, за кинезитерапевти и масажисти - всички вие сте един екип, достоен за уважение и респект! ЕДИН ЗА ВСИЧКИ И ВСИЧКИ ЗА БЪЛГАРИЯ!

Илиана Раева, Iliana Raeva , радвай се и бъди горда с нашите момичета и с поредното отлично организирано домакинство на състезание от най-висок ранг!
"Винаги има начин", нали!".

Последвайте каналите ни в:

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти