Президентът на Черно море: Не бих се върнал отново начело на НВЛ

Президентът на Черно море: Не бих се върнал отново начело на НВЛ
Краси Илиев: Разширен формат на Суперлигата е най-справедливото решение
Краси Илиев: Разширен формат на Суперлигата е най-справедливото решение

Освен формат за Суперлигата и Висшата лига през следващия сезон, УС на БФВолейбол трябва да избере нов председател на Националната волейболна лига, след като Мина Николова подаде оставка на последното Общо събрание. Дългогодишен председател на НВЛ бе президентът на Черно море (Варна) и член на УС Красимир Илиев. Ето какво каза той за BGvolleyball.com по повод предстоящия избор за нов шеф на НВЛ:

"Не бих се върнал отново начело на Националната волейболна лига. Управлявах няколко години НВЛ доста успешно, но това е минало. Смятам, че си свърших много добре работата като председател и дадох много на волейбола. Но моето време изтече. Време е за други хора, млади и енергични. Нека има свежа кръв и те да управляват Лигата".

"Смятам, обаче, че трябва да има екип в НВЛ. Един председател, който да намира финанси и да осигурява бюджет на първенствата и други спецалисти, които да се занимават с организацията на шампионатите. Така беше преди години и имаше точно установени правила. Сега е малко стихийно. Мина Николова вършеше много добра работа откъм осигуряване на финансови средства, адмирации. Но организационно нещата не вървяха много добре. Имаме доста хора, които могат да се справят отлично с администрирането и организацията на шампионатите. Сега трябва да изберем и най-точната кандидатура, или две, които да се занимават с финансирането на НВЛ".

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички