Гледай на живо

Галин Иванов донесе победата на ЦСКА 1948 над Царско село - на живо от националния стадион след 1:0 за "червените"

Свен-Йоран Ериксон: Фен съм на Ливърпул, а вие искате да забравя този сезон

Свен-Йоран Ериксон: Фен съм на Ливърпул, а вие искате да забравя този сезон

Феновете на Ливърпул ще приемат много трудно варианта с прекратяване на сезона, заяви за Good Morning Britain треньорът Свен-Йоран Ериксон, който се счита за един от "червените" още от юношеските си години. Той обаче се присъедини към всеобщото мнение, че първенствата не трябва да продължават до момента, в който феновете и играчите нямат опасения за здравето си. Запитан относно възможността сезонът да бъде анулиран, Ериксон отговори:

"Аз съм фен на Ливърпул, а вие ме питате дали съм склонен просто да забравя за този сезон. Това ще бъде много, много трудно. Сигурен съм, че отговорниците за тези неща правят всичко по силите си.

Да, футболът е най-вече за феновете, но в него играят и много пари за големите отбори във Висшата лига, Шампионската лига и останалите елитни дивизии из Европа. Не знам какво ще стане, но не бива и да рискуваме животи, само за да завършим сезоните във вътрешните първенства и Шампионската лига. Нямаме това право.

"Преди няколко дни президентът на ФИФА заяви на конференция, че докато има опасност и един човек да умре, ние не бива да играем футбол. Абсолютно съгласен съм с него. Ако искаме да започнем пак първенствата, ние не трябва да мислим за болести, а само за футбол. Той е важен, той е моят живот и аз го обичам, но здравето е още по-важно".

Още от Футбол свят

Виж всички