Петко Христов: Мечтая да играя в Серия "А"

Петко Христов: Мечтая да играя в Серия "А"

Българският защитник Петко Христов мечтае да заиграе в Серия "А". След като беше основен футболист в примаверата на Фиорентина, Христов бе пратен под наем в Тернана, а след това и в Бишелие. В интервю за fiorentina.it Христов споделя, че целта му е да заиграе в Серия "А". 

Как изживяваш моментната ситуация?
- Върнах се в България, когато се разбра, че всичко ще продължи по-дълго. Получих разрешение от клубното ръководство да се върна в България, след което изкарах 14-дневен период на карантина. С брат ми прекарваме времето, тренирайки. Гледаме сериали със семейството ни и играем на плейстейшъна.

Как оценяваш сезона ти с Бишелие?
- За мен сезонът беше позитивен. Въпреки че имаше три смени на треньора, опитвам да бъда постоянен в изявите си и да давам най-доброто от себе си, за да бъда готов, когато се върна във Фиорентина. Остават още седем мача и не знам дали ще играем плейаут. Ще видим какво ще се случи. Надяваме се, че ще се спасим.

Каква стойност има за теб повиквателната в националния ти отбор?
- Бях много щастлив от повиквателната, но се надявам да си я заслужа отново. Бишелие не ми позволи да се присъединя към отбора, защото контролата срещу Беларус не беше в календара на Фифа. Президентът на клуба настояваше много да остана и да играя в мача срещу Витербезе. 

Какви са спомените ти от мачовете за Примаверата на Фиорентина?
- Играх два финала през онзи сезон. Спомням си, че играх първо с националния отбор до 19 години, а след това се върнах посред нощ в Италия, за да играя във финала от турнира Виареджо срещу Интер. Играх в последните минути, но бях много изморен. Загубихме по много лош начин, но това е футболът. След това, в същата година, загубихме и финала за Скудетото срещу Интер. 

Какво искаш да постигнеш в бъдеще?
- Надявам се, че ще съм добре физически и си пожелавам да израсна, за да постигна целите си: да играя в Серия "А" с Фиорентина и да играя във финалната фаза на Световно или Европейско първенство с България. 

Още от Българи зад граница

Виж всички