Раниери: Всяко решение ще предизвика хаос

Раниери: Всяко решение ще предизвика хаос

Наставникът на Сампдория Клаудио Раниери заяви, че всяко решение относно Серия А ще предизвика хаос и ще има недоволни. Отборът бе един от най-засегнатите от коронавируса, като част играчите се заразиха. Раниери обясни, че всички са се възстановили.

"Всички се възстановиха. Не беше приятно да чуя, че са се заразили. Благодаря на Бог, че са добре. Говоря с тях от време на време", сподели специалистът.

"Играчите са като Формула 1. Можел ли да ги извлечем от тях максимума? Дали един месец подготовка ще бъде достатъчно, за да играят три пъти седмично? Може би трябва да можем да правим по пет смени. Ако ли не, ще ги доведем до максимум стрес, особено тези, които са засегнати от вируса", коментира Раниери.

"Според мен първенството ще бъде изопачено, защото няма да е в нормален ритъм. Смятам, че е правилно да се играе за титлата и оцеляване", допълни той.

Треньорът призна, че в тази ситуация няма как всички да са доволни: "Президентът ни не е казвал, че иска да се откаже. Той мисли за здравето на момчетата. Чака решение от горе. Всяко решение ще предизвика хаос, винаги ще има недоволни".

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти