Обмислят отпадане на Световните индивидуални първенства по тенис на маса

Обмислят отпадане на Световните индивидуални първенства по тенис на маса

Международната федерация по тенис на маса обмисля отпадането в бъдеще на Световните индивидуални първенства, а шампионите ще бъдат определяни от новите "Гранд Смаш" серии. Това заяви президентът на организацията Стийв Дейнтън.

Световното първенство по тенис на маса се провежда за първи път през 1928 година, а индивидуални титли се печелят всяка година, след като отборният шампионат беше отделен в самостоятелен турнир през 2003 година.

"Идеята е следната...планираме да организираме три или четири турнира "Гранд Смаш" на година. Тези състезания ще бъдат еднакви по сила или дори по-големи от настоящите индивидуални световни първенства. Смятаме, че ще пренаситим и ще объркаме календара и пазара, ако оставим и индивидуални световни първенства", обясни Дейнтън.

"Тези три или четири Мейджъра на сезон ще привлекат много по-голямо внимание и публика в световен мащаб. Именно спроред резултатите в тях ще можем да определяме и световния индивидуален шампион", допълни австралиецът.

Предвижда се турнирите от веригата "Гранд Смаш" да бъдат с награден фонд до 3 милиона долара всеки, като в тях ще участват най-добрите състезатели.

Последвайте канала ни в

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти