Крис Фрум е възстановен след тежкото падане преди десет месеца

Крис Фрум е възстановен след тежкото падане преди десет месеца

Британският колоездач Крис Фруум заяви, че е почти напълно напълно възстановен след тежкото падане по време на състезание във Франция през лятото на миналата година.

Фрум пострада сериозно, след като загуби контрол при висока скорост по време на четвъртия етап от Критериума Дофине на 12 юни. В следствие на инцидента той беше откаран в болница с увреждане на гръбнака и фрактури на десния лакът и на бедрената кост, както и на няколко ребра.

"Възстановяването ми върви доста добре. Мога да кажа, че почти приключи. Все още правя някои специални упражнения, за да подсиля дясната страна на тялото ми, която нараних при падането, но като цяло мога да тренирам нормално и се чувствам добре", коментира 34-годишният Фрум.

Британецът в момента е в южна Франция, където се готви самостоятелно по време на периода на карантина заради пандемията от коронавирус.

Фрум е печелил трите най-големи колоездачни обиколки. Той има четири победи на “Тур дьо Франс” (2013, 2015, 2016 и 2017 година), два пъти триумфира във Вуелтата на Испания (2011 и 2017) и веднъж в Джирото на Италия през 2018 година.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти