Гледай на живо

Тодор Скримов в Block Out: Усетих, че е дошло времето да се завърна в България

Ходжсън: Надявам се, че ще успеем да завършим сезона

Ходжсън: Надявам се, че ще успеем да завършим сезона

Мениджърът на Кристъл Палас - Рой Ходжсън, заяви, че се надява ситуацията с епидемията от коронавирус в Англия да бъде овладяна и кампанията във футболната Висша лига да бъде довършена. "На първо място мислите ми постоянно са насочени към всички, които са непосредствено пострадали от този ужасен вирус, с техните семейства и с изключителните хора в Националната здравна служба. Вече измина месец от последния ни мач, а в това време животът на всички нас се обърна с главата надолу", коментира Ходжсън.

"Няма никакви съмнения, че за този период футболът се превърна в нещо незначително. Тази ситуация ще окаже сериозно влияние на психическото здраве и благополучието на хората. Надявам се, че скоро ще дойдат положителни новини, що се отнася до това да се завърнем на терена и да приключим сезона", допълни той. Кристъл Палас заема 11-ото място в елита на Англия след изиграването на 29 от 38 мача от сезона.

"Всички искаме тази кампания да бъде довършена. Не желаем нещата да се решават по неестествен път извън игрището - за това кой ще спечели титлата, кой ще играе в Шампионската лига, кой ще отпадне и кой ще спечели промоция. За мен идеалното би било да имаме 3-4 седмици за тренировки преди рестартирането на мачовете, но бил приел и по-кратък период за подготовка. Наясно сме, че ще трябва да направим някои жертви, макар че тази дума в настоящата ситуация не е особено подходяща. Със сигурност ще ни се наложи да изиграем оставащите ни девет мача в много сгъстен цикъл и ще имаме значително съкратена ваканция преди следващия сезони, но трябва да го приемем", каза Ходжсън.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички