Де Роси: Бих се радвал да бъда треньор на Рома

Де Роси: Бих се радвал да бъда треньор на Рома

Легендата на Рома Даниеле Де Роси изрази желание в бъдеще да бъде треньор на отбора, но добави, че все още не бърза да го прави.

"Много рядко някой играе в един клуб 20 години, така че кариерата ми беше доста необичайна. Не мога да си мечтая за същото, ако стана треньор, защото няма нещо такова като длъжност, която продължава толкова дълго. Бих се радвал да бъда треньор на Рома, но първо трябва да премина през процес на развитие и кариера, която всички млади тактици трябва да преживеят. Разбира се, че бих искал да се видя на пейката на Рома, но не бързам да го направя още утре. Ако това се случи, то ще бъде, защото съм станал добър треньор, а не заради важността ми като играч на Рома.

Де Роси отрече за завръщане в Рома
Де Роси отрече за завръщане в Рома

Не започвам това приключение, защото ще му се наслаждавам, а тъй като мисля, че мога да се справя. Хората винаги са ме виждали като лидер в съблекалнята, но наставникът трябва да взима решения, да избира персонал и най-вече да бъде под напрежение. Ще се опитам да се уча от различни треньори, докато започвам тази нова кариера, като мисля, че Джосеп Гуардиола ще е подходящ старт.

Напускането ми? Бях спокоен и никога не съм се преструвал. Всеки би бил наранен, ако трябва да си тръгне от някъде след 20 години. Има чувство на меланхолия, но беше важно за мен да покажа на феновете, че това не беше трагедия. Не беше мой избор да напусна Рома, но реших кога да изоставя футбола. Това бяха две решения, които не исках да правя. Единственото ми съжаление е, че не спечелих нищо наистина важно в Рома. Някои казваха, че ми липсваше амбиция, но няма нищо по-амбициозно от това да се опитваш да печелиш в клуб, който рядко се сдобива с трофеи", коментира Де Роси пред "Скай Спорт Италия".

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти