Милко Багдасаров: Суперлига с формат от 14 отбора би било добро решение

Милко Багдасаров: Суперлига с формат от 14 отбора би било добро решение

Решението за бъдещия формат на волейболните първенства при мъжете в първата и втората група у нас, съответно Суперлигата и Висшата лига, бе отложено за по-късен етап, като ще бъде взето от УС на БФволейбол след дискусия с всички клубове-участници.


Ето какво каза за BGvolleyball.com президентът на ВК Арда (Кърджали) Милко Багдасаров по темата: 

"Моето мнение е, че формат с 14 отбора в Суперлигата за сезон 2020/2021 би било едно добро решение, с оглед на сегашната ситуация и предсрочното прекратяване на шампионатите. Да няма изпадащи от елита и да влязат първенците от двете предварителни групи във Висшата лига – Ботев (Луковит) и Берое 2016 (Стара Загора).

Относно самият регламент за провеждане на мачовете в Суперлигата с тези 14 отбора, според мен има два варианта как би могло да се играе.

57 Общо събрание на БФВ

При първия вариант се използва традиционния метод всеки срещу всеки в редовния сезон и плейофи с участието на отборите в първата осмица. Предварително се залага и броят на изпадащите за следващия сезон.

При втория вариант участниците в Суперлигата се разделят на първа шестица и втора осмица. Първите два отбора от втората осмица се присъединяват след редовния сезон към първата шестица за участие в плейофите. Останалите пък играят за изпадане.“

Следвай ни:

Още от Волейбол

Виж всички