Аспиликуета: Познаваме проблемите и се опитваме да помагаме

Аспиликуета: Познаваме проблемите и се опитваме да помагаме

Капитанът на Челси Сесар Аспиликуета разказа как се е стигнало до дарението, което футболистите от Висшата лига направиха на здравните служители в Англия.

"Джордан Хендерсън се свърза с мен относно неговата идея да направим нещо заедно . Стори ми се невероятна идея - да се обединим, футболистите от Висшата лига, играчи от толкова много страни, с различна култура и произход, сподели испанцът. - Предадох съобщението на съотборниците ми и отговорът беше много положителен. Те искаха да са част от това и съм много доволен."

"Ние сме футболисти, но сме хора от улицата. Познаваме проблемите на живота. Опитваме се да помагаме, колкото можем", допълни той.

Аспиликуета говори и за проблемите в родината му Испания, която е сред най-засегнатите страни от коронавируса: "Ситуацията е много лоша. С карантината изглежда нещата се подобряват, но ще отнеме време да се нормализират".

Защитникът сподели, че оценява времето, което може да прекара със семейството си, но признава, че не е лесно: "Всеки ден става все по-трудно за децата, но те се справят. От осем години съм в страната и се опитвам да подобря английския си, но понякога, когато четем с дъщеря ми, тя може да ме учи как се пише някоя дума, която може да сбъркам".

Още от Футбол свят

Виж всички