Футболист на Берое мечтае за английската Висша лига

Футболист на Берое мечтае за английската Висша лига

Защитникът на Берое (Стара Загора) Ахмед Туба се надява един ден да заиграе във Висшата английска лига.

22-годишният Туба, който е преотстъпен на "зелено-белите" от белгийския град Брюж, разказа в белгийската преса за ситуацията в България в момента и за мечтите си за бъдещето.
"Добре съм, но ситуацията е тежка. В България в момента не е разрешено да се тренира на открито дори индивидуално, затова поддържам форма вкъщи. Лошото е, че не мога да бъда близо до семейството ми. Под карантина съм в моя апартамент и излизам навън, само когато трябва да отида до магазина. Не ни позволиха да се приберем в родните си страни", каза роденият в Белгия играч в семейство на алжирски емигранти.

"В България манталитетът е малко по-различен. Но в клуба нямах особени проблеми с адаптацията, тъй като имаше доста момчета, които говорят френски. Първенството е доста трудно, защото всеки може да победи всеки. Единствено Лудогорец е по-напред от останалите. В Берое играя като централен защитник. Тази позиция е нова за мен, но се чувствам добре. Треньорът ме постави на този пост още в първия мач и трябва да кажа, че това беше добро решение", допълни той.
Туба беше пред дебют в националния отбор на Алжир, който беше осуетен от пандемията от коронавирус.

"През март бях включен в разширените състави на националния отбор на Белгия за младежи и на първия отбор на Алжир. Ако футболът не беше спрян, изборът ми до голяма степен щеше да бъде предрешен", каза той.

Защитникът продължава да бъде в постоянен контакт с щаба на Брюж, където се надява да се завърне и да се наложи в титулярния състав.

"Времето ще покаже. Поддържам постоянни връзки с хората в Брюж. Те ми пращат тренировъчни програми, за да поддържам необходимата форма, следят представянето ми и са доволни от развитието ми. През този сезон гледах Брюж основно в Шампионската лига. Играят с трима в защита, както и тук в Берое, което ми допада. Надявам се да получа шанс", каза той.

"Искам да продължа да се развивам, както всеки футболист, а един ден да заиграя в някое от големите първенства. Не крия, че желанието ми е първо да пробия в състава на Брюж, защото в този клуб получих футболното си образование. А кое е мечтаното за мен първенство? Бих казал, че е английската Висша лига", допълни Туба.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички